Selasa, 24 Ogos 2010

Gaia lll : Atlantia – Mago de Oz (album baharu)



Band folk metal yang berasal dari Spain ini telahpun mengeluarkan 9 buah album dan album ke 10 mereka berjudul Gaia lll : Atlanta telahpun diriliskan pada 6 April 2010. Gaia lll : Atlanta merupakan kesinambungan dari trilogy “Gaia” yang bermula dalam tahun 2003 seterusnya bersambung dalam tahun 2005 dengan Gaia ll : La Voz Dormida. Untuk album terbaharu mereka telah mengeluarkan single Que el viento sople a tu favor (2010). Gaia lll : Atlanta didatangkan dalam 2 cd dan antara lagu yang dimuatkan dalam album tersebut ialah ;
CD 1:
El Latido de Gaia (Intro) "The Heartbeat Of Gaia"
Dies Irae "Day of wrath"
Für Immer "Forever"
Vodka'n'Roll
El Príncipe de la Dulce Pena (Parte IV) "The prince of sweet sorrow (Part IV)"
Mi Hogar Eres Tú "My home is you"
Fuerza y Honor: El Dorado (Instrumental) "Strength and honor: el dorado (Instrumental)
El Violín del Diablo "the devil's violin"
Siempre (Adiós Dulcinea - Parte II) "Forever (Good bye dulcinea part II)

CD 2:
Mis Demonios (Atrévete a Vivir) "My demons (dare to live)"
Que el Viento Sople a tu Favor "Good Riddance"
Sueños Dormidos "Sleeping Dreams"
Aun Amanece Gratis "It still dawns for free"
La Soga del Muerto (Ayahuasca) "The rope of the dead man (Ayahuasca)"
La Ira de Gaia "The Wrath Of Gaia"
Atlantia

Mago de Oz dianggoti oleh ;

Txus Di Fellatio: drums, composer, backing vocals (1989–sekarang)
José Andrëa: lead & backing vocals (1995–sekarang)
Mohammed: violin & backing vocals (1992–sekarang)
Carlitos: Lead guitar & backing vocals (1994–sekarang)
Peri: bass & backing vocals (2005–sekarang)
Frank: rhythmic & acoustic guitar, backing vocals (1995–sekarang)
Sergio Cisneros "Kiskilla": keyboards, piano, accordion, samples (2000–sekarang)
Patricia Tapia: lead & backing vocals (2007–sekarang)
Josema: flutes, whistle, bagpipes (2010–sekarang)

Diskografi
Album Studio
Mägo de Oz (1994)
Jesús de Chamberí (1996)
Mägo de Oz (La Bruja) (1997 reedition)
La Leyenda de la Mancha (1998)
Finisterra (2000)
Gaia (2003)
Belfast (2004)
Gaia II - La Voz Dormida (2005)
La Ciudad de los Árboles (2007)
Gaia III: Atlantia (2010)

Album Live
Fölktergeist (2002)
Madrid - Las Ventas (2005)
A Costa da Morte (2007)
Barakaldo D.F. (2008)

Kompilasi
The Best Oz (2006)
Rock N' Oz (2006)

Single
Molinos de viento (1997)
Resacosix en Hispania (1999)
Fiesta pagana (2000)
¡Feliz Navidad, Cabrones! (2000)
El que quiera entender que entienda (2000)
Molinos de viento (live) (2001)
La danza del Fuego (2001)
Pensando en ti (2002)
La costa del silencio (2003)
El atrapasueños (Promo) (2004)
La rosa de los vientos (2004)
La posada de los muertos (2005)
Hoy toca ser feliz (2006)
Diabulus in Musica (2006)
Y Ahora Voy A Salir (Ranxeira) (2007)
Deja de llorar (2008)
Que el viento sople a tu favor (2010)

Video
A Costa da Rock (2003)
Finisterra (2003)
Resacosix en Hispania (2004)
Madrid - Las Ventas (2005)
Barakaldo D.F. (2008)

Demo
Y qué más da (1989)
Canción de cuna para un bohemio (1990)
Con la cabeza bien alta (1992)

Tiada ulasan: